loader image

Hanki BE-kortti ja hallitse peräkärryn vetäminen ammattimaisesti!

Hanki BE-kortti peräkärryn vetäminen

Haluatko kehittää peräkärryn vetämisen taitoja ja avata uusia työmahdollisuuksia? Me tarjoamme juuri sinulle täydellisen valmennuksen.

Kurssimme tarjoaa ammattitaitoista ohjausta ja opetusta peräkärryn vetämiseen. Kokeneet opettajamme varmistavat, että opit hallitsemaan perävaunua turvallisesti ja tehokkaasti.

Kurssi kattaa teoriaopetuksen, käytännön harjoitukset ja kaluston vuokraamisen viralliseen BE-kokeeseen.

Hanki BE-kortti peräkärryn vetäminen

GET STARTED

0$

Thanks, we will contact you soon

BE-ajokortti laskuri

Selvitä minkä ajokortin tarvitset yhdistelmällesi.


You need to select an item to continue

Ilmoittamasi yhdistelmä ei sisälly henkilöautokorttien luokkaan. Selvitä traficomin sivuilta tarkasti minkä ajokortin tarvitset.

Tähän yhdistelmään tarvitaan B-kortti

Ajoneuvot, joiden kokonaismassa on enintään 3 500 kg ja jotka on suunniteltu ja valmistettu kuljettamaan kuljettajan lisäksi enintään kahdeksan henkilöä.

Ajoneuvoyhdistelmät, joissa on B-luokan vetoauto ja joissa hinattavan ajoneuvon kokonaismassa on enintään 750 kg.

Tähän yhdistelmään tarvitaan B/96 ajokortti.

B/96-yhdistelmän ajokortilla saa kuljettaa sellaista ajoneuvoyhdistelmää, jossa on B-luokan vetoauto (kokonaismassa enintään 3 500 kg) ja perävaunun kokonaismassa ylittää 750 kg ja ajoneuvoyhdistelmän kokonaismassa ylittää 3 500 kg mutta ei 4 250 kg.

B96-luokassa ei tarvitse suorittaa teoriakoetta, vaan B96 ajokortti suoritetaan pelkästään ajokokeella.

Tätä yhdistelmään tarvitaan BE-kortti


 • Ajoneuvoyhdistelmät, joissa on B-luokan vetoauto (3 500 kg) ja perävaunu, jonka kokonaismassa on enintään 3 500 kg.
 • BE-korttia varten tarvitset suorittaa teoria-, käsittely- ja ajokokeen.

Tähän yhdistelmään tarvitaan B-kortti

Ajoneuvot, joiden kokonaismassa on enintään 3 500 kg ja jotka on suunniteltu ja valmistettu kuljettamaan kuljettajan lisäksi enintään kahdeksan henkilöä.

Ajoneuvoyhdistelmät, joissa on B-luokan vetoauto ja joissa hinattavan ajoneuvon kokonaismassa on enintään 750 kg.

You need to select an item to continue

Final cost

The final estimated price is :

Summary

Description Information Quantity Price
Discount :
Total :

BE-ajokortti paketit

BE-ajokortti paketit on suunniteltu eritasoisille kuljettajille. Mitä vähemmän ajokokemusta sinulla on, sitä enemmän ajotunteja on syytä ottaa.

BE-PAKETTI

BE-KURSSI (2h + kaluston käyttö + oppimateriaalit)

390€

+ viranomaiskulut (ajokorttilupa 23€ + teoriakoe 40€ + käsittely ja ajokoe 112€)

 

 • Ajo-opetus (2h)
  Ajo-opetus on suunniteltu antamaan sinulle käytännön taitoja ja kokemusta peräkärryn vetämisestä ja peruuttamisesta. Riippuen kokemustasostasi ja tarpeistasi, ajo-opetuksen aikana keskitytään vetämiseen eri liikenneolosuhteissa, peruuttamiseen ja pysäköintiin, sekä kuorman sitomiseen.

 

 • Auton ja peräkärryn käyttö ajokokeessa
  Tämä palvelu takaa, että sinulla on käytössäsi laadukas auto ja peräkärry ajokokeen aikana. Auton ja peräkärryn käyttö ajokokeessa säästää sinua ylimääräiseltä vaivalta ja varmistaa, että sinulla on tuttu ja luotettava ajoneuvo, jota olet käyttänyt opetuksen aikana.

 

 • Oppimateriaalit
  Pakettiin sisältyvät oppimateriaalit tarjoavat sinulle kaiken tarvittavan teoriatiedon peräkärryn vetämiseen liittyen. Materiaalit sisältävät yksityiskohtaista tietoa liikennesäännöistä, peräkärryn käsittelystä.

 

 • Toimistopalvelumme avulla varmistavat, että kaikki tarvittavat paperityöt ja viranomaisasiat sujuvat vaivattomasti. Tarjoamme vastaukset kaikkiin kysymyksiisi ja saat apua kaikissa kurssiin liittyvissä asioissa.

TARVITSETKO PELKÄN KALUSTON?

 RÄÄTÄLÖI BE-PAKETTI OMIEN TARPEIDEN MUKAAN

alk. 140€

+ viranomaiskulut (ajokorttilupa 23€ + teoriakoe 40€ + käsittely ja ajokoe 112€)

 

 

Valitse ja suunnittele oma pakettisi

 • Pelkkä BE-kärryn vuokraus tutkintoon 140€
  Haluatko vuokrata peräkärryn BE-kortin tutkintoa varten? Tarjoamme sinulle korkealaatuisen BE-kärryn, joka sopii täydellisesti tarpeisiisi. Sinun tarvitsee vain tuoda oma ajoneuvosi, joka täyttää BE-kortin tutkintovaatimukset. (minimi vetoauton kokonaismassa 2001kg) 

 

 • Oppimateriaalit
  Oppimateriaalit tarjoavat sinulle kaiken tarvittavan teoriatiedon peräkärryn vetämiseen liittyen. Materiaalit sisältävät yksityiskohtaista tietoa liikennesäännöistä ja peräkärryn käsittelystä.
 • Teoriakoe harjoitusohjelma (12kk lisenssi)
 • Sähköinen oppimateriaali (BE) E-kirja (12kk lisenssi)
 • Näin läpäiset BE-kortin käsittelykokeen 39 €

 

 

Perävaunun vuokraus joensuussa

VALITSE ITSELLESI SOPIVAT MATERIAALIT JA ALOITA

BE-OPPIMATERIAALIT

Alk. 29€

 

 • BE-oppimateriaalit (PAKETTI) 97€
  BE-teoriakoe harjoitteluohjelma + BE-sähköinen oppikirja + BE-verkkokurssi (käsittelykoe)
 • BE-näin läpäiset käsittelykokeen verkkokurssi 39€
  Näin läpäiset BE-kortin käsittelykokeen verkkokurssi

 

 • BE-sähköinen oppikirja + teoriakoe harjoitteluohjelma
  BE-teoriakoe harjoitteluohjelma + BE-sähköinen oppikirja
 • Harjoittelu ohjelma teoriakokeeseen 29€ BE-teoriakoe harjoitteluohjelma

 

 

Perävaunun vuokraus joensuussa

VUOKRAA AUTO ajokokeeseen (B/96)

AUTO B/96 AJOKOKEESEEN (SUBARU FORESTER AUTOMAATTI)

120€

 

 • Pelkkä B/96-auton vuokraus tutkintoon
  Haluatko vuokrata vetoauton B/96-kortin tutkintoa varten? Tarjoamme sinulle korkealaatuisen auton, josta löytyy opettajan jarrupoljin. Sinun tarvitsee vain hommata ajokokeeseen perävaunu, joka täyttää B/96-kortin tutkintovaatimukset. (perävaunun kokonaismassa ylittää 750 kg ja ajoneuvoyhdistelmän kokonaismassa ylittää 3500 kg, mutta ei 4250 kg:n rajaa) 
 • Auton tekniset tiedot: Kokonaismassa 2015kg / vetomassa jarrullinen 2000kg + peruutuskamera + 13-napainen pistoke

   

   

  BE-kurssi Joensuu kärry

  Näin suoritat BE-kortin (pikku E)

  B-kortti rajoittuu kevyempiin ajoneuvoihin

  B-kortilla saa kuljettaa korkeintaan 3500 kg painavia henkilö- ja pakettiautoiksi rekisteröityjä ajoneuvoja sekä 4250 kg painavia ajoneuvoyhdistelmiä, joiden perävaunun kokonaismassa ei ylitä 750 kg:aa.

  B-kortti riittää edelleen, jos perävaunun kokonaismassa ylittää 750 kg, mutta ajoneuvoyhdistelmän kokonaismassa on korkeintaan 3500 kg. 

  BE-kortti – Lisää vapautta ja joustavuutta ajamiseen

  Milloin siis tarvitset BE-ajokorttia?

  BE-kortin tarve syntyy silloin, kun perävaunun paino on 750-3500 kg ja yhdistelmän kokonaismassa on yli 3500 kg. BE-kortilla saa kuljettaa korkeintaan 7000 kg painavia henkilöauto-ajoneuvoyhdistelmiä, mutta vetoauton tai perävaunun kokonaismassa ei saa ylittää 3500 kg. 

  Huomioi myös muut tärkeät seikat

  Lisäksi on tärkeää huomioida muut ajoneuvoyhdistelmiä koskevat lait. Vaikka ajokorttisi sallisikin ajoneuvoyhdistelmien kuljettamisen, on tärkeää noudattaa vetoauton ja perävaunun rekisteriotteisiin merkittyjä yhdistelmien suurimpia sallittuja kokonaismassoja. 

  Jarruttomat perävaunut ja niiden rajoitukset

  Jos hinattava kärry on jarruton, sen kokonaismassa saa olla korkeintaan puolet vetoauton omasta massasta ja enintään 750 kg. 

  Perävaunut työntöjarruilla – Mitä tulee huomioida?

  Jos hinattava kärry on varustettu työntöjarruin, saa kärryn kokonaismassa olla korkeintaan yhtä paljon kuin vetoauton rekisteröinnissä ja käytössä sallittu kokonaismassa. 

  Jatkuvatoimiset jarrut ja niiden rajoitukset

  Jos hinattava kärry on varustettu jatkuvatoimisella jarrujärjestelmällä, saa sen kokonaismassa olla korkeintaan 1,5 kertaa vetoauton rekisteröinnissä ja käytössä sallitusta kokonaismassasta. 

  Ota käyttöön BE-ajokortin tarjoamat mahdollisuudet

  BE-ajokortti antaa sinulle enemmän vapautta ja laajemmat mahdollisuudet kuljettaa erilaisia ajoneuvoyhdistelmiä. Ymmärrä kortin vaatimukset ja säännöt sekä huolehdi, että vetoauton ja perävaunun kokonaismassat pysyvät sallittujen rajojen sisällä. Näin voit hyödyntää BE-ajokortin tarjoamat edut ja nauttia monipuolisesta kuljetuskokemuksesta.

  BE-Ajokortin suorittaminen vaiheittain

  1. Hanki B-ajokortti

  Ennen BE-ajokortin suorittamista sinun on hankittava B-ajokortti, joka oikeuttaa kuljettamaan henkilöautoja.

   

  2. Harjoittele teoriakokeeseen ja suorita BE-teoriakoe

  BE-kortin teoriakokeessa sinulle esitetään sanallisia monivalintatehtäviä ja liikennetilannetehtäviä.

  Kokeessa kysymykset käsittelevät seuraavia aihepiirejä:

  Mitat ja nopeudet: Tehtävät liittyvät yhdistelmäajoneuvojen mittoihin ja sallittuihin nopeuksiin eri tilanteissa.

  BE-kortin ajo-oikeus: Kysymykset koskevat BE-kortin ajo-oikeuden saamiseen liittyviä vaatimuksia, rajoituksia ja voimassaoloaikoja.

  BE-kortin liikennesäännöt: Käsiteltävät aiheet liittyvät liikennesääntöihin ja -merkkeihin, jotka vaikuttavat BE-yhdistelmän kuljettamiseen.

  Renkaat, jarrut ja jarrutus: Tehtävät liittyvät renkaisiin, jarruihin ja niiden käyttöön liittyviin sääntöihin ja turvallisuusnäkökohtiin.

  Kuormaus ja kuorma: Kysymykset käsittelevät yhdistelmäajoneuvojen kuormaukseen, kuorman kiinnittämiseen ja tasapainottamiseen liittyviä sääntöjä ja turvallisuusperiaatteita.

  Vakuutukset, katsastukset, asiapaperit: Aiheina ovat vakuutukset, katsastukset ja tarvittavat asiapaperit, kuten peräkärryn rekisteröinti.

  Yhdistelmän kuljettamiseen liittyvät riskit: Kysymykset koskevat yhdistelmän kuljettamiseen liittyviä erityisiä riskejä ja niihin liittyviä varotoimenpiteitä.

  Kuljettajaan, ajoneuvoon ja muihin tienkäyttäjiin liittyvät riskit: Aiheina ovat riskit, jotka liittyvät kuljettajan toimintaan, ajoneuvon kuntoon ja muiden tienkäyttäjien käyttäytymiseen liikenteessä.

  Riskien tunnistaminen: Kysymykset liittyvät kykyyn tunnistaa liikenteessä esiintyviä riskejä ja osata reagoida niihin asianmukaisesti.

  3. Ajoharjoittelu

  Harjoittelun tavoitteena on kehittää seuraavia taitoja:

  Ajoneuvoyhdistelmän oikea käsittely ja hallinta, mukaan lukien kaistanvaihdot, käännökset ja pysäköinti. BE-ajoneuvoyhdistelmän vetäminen ja peruuttaminen hallitusti. Oikea ja turvallinen kuormauksen ja kuorman kiinnittämisen suorittaminen. Tarkkaavaisuus liikenteessä, muiden tienkäyttäjien havainnointi ja riskitilanteiden ennakointi.
  Yhdistelmäajoneuvon liikenneturvallisuuteen liittyvien erityispiirteiden ymmärtäminen.

  4. Ajokoe

  BE-ajokoe alkaa käsittelytehtävillä joissa,sinun tulee suorittaa erilaisia tehtäviä, kuten peruuttaminen kärrin kanssa suoraan, pysäköinti ja kääntyminen tiukassa tilassa sekä kärrin kytkeminen.

  Käytännön ajokokeen sisältö: Ajokokeessa sinun tulee suorittaa erilaisia ajotehtäviä, kuten kaistanvaihtoja, käännöksiä, pysäköintiä ja peruuttamista yhdistelmäajoneuvolla. Kokeessa arvioidaan myös kykyäsi hallita yhdistelmäajoneuvon käsittelyä erilaisissa liikennetilanteissa.

  Kokeen kesto: BE-ajokokeen kesto on 60 minuuttia. 

  Arviointi: Ajokokeessa sinua arvioidaan suorituksesi perusteella. Kokeessa kiinnitetään huomiota muun muassa ajotekniikkaan, liikenteen havainnointiin, liikennesääntöjen noudattamiseen, turvallisuuteen ja riskienhallintaan. Arvioinnin perusteella päätetään, oletko saavuttanut riittävän tason BE-ajokortin myöntämiseksi.

  BE-kurssi Joensuu kärry

  BE-kurssin sisältö

  BE-kurssimme on suunniteltu antamaan sinulle kaikki tarvittavat tiedot ja taidot, jotka ovat tarpeen peräkärryn hallitsemisessa ja BE-kortin suorittamisessa.

  Teoriaopetus

  Saat käyttöösi kattavan oppimateriaalin ja harjoitteluohjelman, jolla treenaat BE-kortin teoriakokeen läpäisyä.

  Käytännön harjoitukset

  Käytännön harjoitukset ovat olennainen osa oppimisprosessia. Niiden avulla pystyt soveltamaan teoriaopetuksessa opittuja asioita todellisissa ajotilanteissa. Käytännön harjoituksissa opit hallitsemaan peräkärryn vetämisen erilaisissa liikenneolosuhteissa ja pääset harjoittelemaan kärryn peruuttamista, kytkentää ja pysäköintiä.

  BE-kaluston käyttö tutkinnossa

  Kun olet valmis suorittamaan virallisen BE-kortin ajokokeen, saat käyttöösi kalustomme kokeeseen. Tällä tavalla voit olla varma, että tunnet ajoneuvon jolla suoritat kokeen, ja voit keskittyä suoritukseesi ilman ylimääräistä stressiä ja säätämistä.

   

  Räätälöidään juuri sinun tarpeisiisi ja aikatauluihisi

  Tiedämme, että jokaisen opiskelijan tarpeet ja taitotaso ovat yksilöllisiä, minkä vuoksi tarjoamme mahdollisuuden räätälöidä BE-kurssi juuri sinun tarpeisiisi ja aikatauluihisi. Olitpa kokenut kuljettaja tai et ole ikinä ajanut peräkärryn kanssa, opetus suunnitellaan aina sinun taitotasosi mukaan.

  BE-Ajokortti Joensuu kalusto

  BE-ajokortti paketit

  BE-ajokortti paketit on suunniteltu eritasoisille kuljettajille. Mitä vähemmän ajokokemusta sinulla on, sitä enemmän ajotunteja on syytä ottaa.

  BE-PAKETTI

  BE-KURSSI (2h + kaluston käyttö + oppimateriaalit)

  390€

  + viranomaiskulut (ajokorttilupa 23€ + teoriakoe 40€ + käsittely ja ajokoe 112€)

   

  • Ajo-opetus (2h)
   Ajo-opetus on suunniteltu antamaan sinulle käytännön taitoja ja kokemusta peräkärryn vetämisestä ja peruuttamisesta. Riippuen kokemustasostasi ja tarpeistasi, ajo-opetuksen aikana keskitytään vetämiseen eri liikenneolosuhteissa, peruuttamiseen ja pysäköintiin, sekä kuorman sitomiseen.

   

  • Auton ja peräkärryn käyttö ajokokeessa
   Tämä palvelu takaa, että sinulla on käytössäsi laadukas auto ja peräkärry ajokokeen aikana. Auton ja peräkärryn käyttö ajokokeessa säästää sinua ylimääräiseltä vaivalta ja varmistaa, että sinulla on tuttu ja luotettava ajoneuvo, jota olet käyttänyt opetuksen aikana.

   

  • Oppimateriaalit
   Pakettiin sisältyvät oppimateriaalit tarjoavat sinulle kaiken tarvittavan teoriatiedon peräkärryn vetämiseen liittyen. Materiaalit sisältävät yksityiskohtaista tietoa liikennesäännöistä, peräkärryn käsittelystä.

   

  • Toimistopalvelumme avulla varmistavat, että kaikki tarvittavat paperityöt ja viranomaisasiat sujuvat vaivattomasti. Tarjoamme vastaukset kaikkiin kysymyksiisi ja saat apua kaikissa kurssiin liittyvissä asioissa.

  TARVITSETKO PELKÄN KALUSTON?

    RÄÄTÄLÖI BE-PAKETTI OMIEN TARPEIDEN MUKAAN

  alk. 140€

  + viranomaiskulut (ajokorttilupa 23€ + teoriakoe 40€ + käsittely ja ajokoe 112€)

   

   

  Valitse ja suunnittele oma pakettisi

  • Pelkkä BE-kärryn vuokraus tutkintoon 140€
   Haluatko vuokrata peräkärryn BE-kortin tutkintoa varten? Tarjoamme sinulle korkealaatuisen BE-kärryn, joka sopii täydellisesti tarpeisiisi. Sinun tarvitsee vain tuoda oma ajoneuvosi, joka täyttää BE-kortin tutkintovaatimukset. (minimi kokonaismassa 2001kg + 13 napainen pistoke / adapteri). (Talvella vetoautossa oltava nastarenkaat)

   

  • Oppimateriaalit
   Oppimateriaalit tarjoavat sinulle kaiken tarvittavan teoriatiedon peräkärryn vetämiseen liittyen. Materiaalit sisältävät yksityiskohtaista tietoa liikennesäännöistä ja peräkärryn käsittelystä.
  • Teoriakoe harjoitusohjelma 29€ (12kk lisenssi)
  • Sähköinen oppimateriaali (BE) E-kirja (12kk lisenssi)
  • Näin läpäiset BE-kortin käsittelykokeen 39 €
  • BE-perävaunukirja 49€ (sis. postimaksun)

   

   

  Perävaunun vuokraus joensuussa

  VALITSE ITSELLESI SOPIVAT MATERIAALIT JA ALOITA

  BE-OPPIMATERIAALIT

  Alk. 29€

   

  • BE-oppimateriaalit (PAKETTI) 97€
   BE-teoriakoe harjoitteluohjelma + BE-sähköinen oppikirja + BE-verkkokurssi (käsittelykoe)
  • BE-näin läpäiset käsittelykokeen verkkokurssi 39€
   Näin läpäiset BE-kortin käsittelykokeen verkkokurssi

   

  • BE-sähköinen oppikirja + teoriakoe harjoitteluohjelma
   BE-teoriakoe harjoitteluohjelma + BE-sähköinen oppikirja
  • Harjoittelu ohjelma teoriakokeeseen 29€ BE-teoriakoe harjoitteluohjelma

   

   

  Perävaunun vuokraus joensuussa

  VUOKRAA AUTO ajokokeeseen (B/96)

  AUTO B/96 AJOKOKEESEEN (SUBARU FORESTER AUTOMAATTI)

  120€

   

  • Pelkkä B/96-auton vuokraus tutkintoon
   Haluatko vuokrata vetoauton B/96-kortin tutkintoa varten? Tarjoamme sinulle korkealaatuisen auton, josta löytyy opettajan jarrupoljin. Sinun tarvitsee vain hommata ajokokeeseen perävaunu, joka täyttää B/96-kortin tutkintovaatimukset. (perävaunun kokonaismassa ylittää 750 kg ja ajoneuvoyhdistelmän kokonaismassa ylittää 3500 kg, mutta ei 4250 kg:n rajaa) 
  • Auton tekniset tiedot: Kokonaismassa 2015kg / vetomassa jarrullinen 2000kg + peruutuskamera + 13-napainen pistoke

    

    

   Usein kysytyt kysymykset

   Mikä on BE-kortti ja kenelle se on tarkoitettu?

   BE-kortti on ajokorttiluokka, joka oikeuttaa ajamaan yhdistelmää, jossa on B-luokan eli henkilö- tai pakettiauton lisäksi perävaunu. Yhdistelmän suurin sallittu kokonaismassa on enintään 3500 kg.

    BE-kortti on tarkoitettu niille, jotka tarvitsevat suurempaa kuljetuskapasiteettia esimerkiksi harrastusten, kuten hevosten tai veneiden kuljetuksen, työtehtävien tai muuttojen yhteydessä. BE-kortin avulla voit lisätä ajoneuvosi kuljetuskykyä ja joustavuutta ajamalla suuremmilla perävaunuilla.

    Myös jotkut työnantajat vaativat BE-kortin, jos työtehtäviin kuuluu suurempien kuormien tai erityisten laitteiden kuljetus.

    

   Mikä ajokorttiluokka on B96?

   B96-kortti on ajokorttiluokka, joka mahdollistaa suuremman yhdistelmän kuljettamisen verrattuna perinteiseen B-korttiin. B-luokan ajo-oikeuden haltija, jolla on ajokortissaan merkintä (erityisehto 96) ajoneuvoyhdistelmää vastaavan ajokokeen suorittamisesta, saa kuljettaa ajoneuvoyhdistelmää, jossa on B-luokan vetoauto, perävaunun kokonaismassa ylittää 750 kg ja ajoneuvoyhdistelmän kokonaismassa ylittää 3500 kg, mutta ei 4250 kg:n rajaa.

   Mitä hyötyä BE-kortin suorittamisesta on?

    Lisääntyvä kuljetuskapasiteetti: BE-kortti mahdollistaa suuremman perävaunun vetämisen, joka lisää merkittävästi ajoneuvosi kuljetuskapasiteettia. Tämä voi olla erittäin hyödyllistä, jos harrastuksesi tai työsi vaativat suurempien kuormien kuljettamista.

   Monipuolisuus: BE-kortti avaa uusia mahdollisuuksia niin työ- kuin vapaa-ajankin kulkemiseen. Se mahdollistaa esimerkiksi veneen, matkailuvaunun tai hevoskuljetusvaunun vetämisen, mikä tekee harrastuksista tai lomamatkoista joustavampia.

   Työmahdollisuudet: Tietyissä ammateissa ja tehtävissä BE-kortti on usein välttämätön. Esimerkiksi rakennus-, kuljetus- ja logistiikka-alat arvostavat BE-kortin suorittaneita kuljettajia.

   Tarvitsenko BE-kortin, jos aion vetää peräkärryä?

   Tarve BE-ajokortille riippuu siitä, miten painava peräkärry on ja millaista autoa käytät. Suomessa BE-ajokortti vaaditaan, kun vetoauton ja perävaunun yhdistelmän kokonaismassa ylittää 3500 kg.

   Eli yksinkertaisesti sanottuna, jos aiot vetää painavaa jarrullista perävaunua tai jos autosi ja perävaunun yhteispaino ylittää 3500 kg, tarvitset BE-kortin. Mikäli olet epävarma, suosittelemme ottamaan yhteyttä ajovarmaan tai meidän autokouluumme, niin selvitetään yhdessä, että tarvitsetko BE-kortin.

   Mitä eroa on B-luokan ajokortilla ja BE-luokan ajokortilla?

   B-luokan ajokortti on yleisin ajokorttiluokka, joka oikeuttaa sinut kuljettamaan normaalia henkilöautoa. B-luokan ajokortin myötä voit kuljettaa enintään 3 500 kilon painoista ajoneuvoa, jossa on enintään 8 istumapaikkaa kuljettajan lisäksi. B-luokan kortilla saat vetää perävaunua, jonka kokonaismassa on enintään 750 kg tai enemmänkin, jos auton ja perävaunun yhdistelmän kokonaismassa ei ylitä 3500 kg.

   BE-luokan ajokortti sen sijaan on tarkoitettu kuljettajille, jotka haluavat vetää raskaampia kuormia kuin mitä B-luokan kortilla on sallittu. BE-kortilla voit kuljettaa autoa, joka vetää perävaunua, jonka kokonaismassa ylittää 750 kg, ja auto-perävaunu-yhdistelmän kokonaismassa saa olla enintään 7000 kg.

   Käytännössä siis BE-luokan ajokortti tarjoaa laajemmat oikeudet vetää painavampaa perävaunua kuin mitä B-luokan kortti sallii.

   Miten voin hakea ajokorttilupaa BE-kortin suorittamiseen?

   Kun aloitat BE-kurssin suorituksen, saat sähköpostiin tarkat ohjeet mitä sinun pitää tehdä ja missäkin vaiheessa. Ajokorttilupa haetaan traficomin oma-asiointi palvelussa omilla verkkopankki tunnuksilla. Lupa on voimassa heti, jonka jälkeen päästään varaamaan teoriakoe.

   Mitä teoriaopetukseen kuuluu ja miten siihen valmistaudutaan?

   Teoriaopetus on olennainen osa valmistautumista BE-ajokorttiin. Se tarjoaa tarvittavan tiedon ja ymmärryksen liikennesäännöistä, ajoneuvon hallinnasta ja turvallisuudesta. Autokoulumme teoriaopetus BE-ajokorttia varten koostuu seuraavista osa-alueista:

   Liikennesäännöt ja -merkit: Teoriaopetuksessa käydään läpi liikennesäännöt, joiden avulla kuljettaja osaa liikkua turvallisesti erilaisissa liikennetilanteissa. Lisäksi opitaan liikennemerkkien merkitys ja tunnistaminen, jotta kuljettaja voi noudattaa niitä tien päällä.

   Ajo- ja turvallisuustekniikka: BE-ajokortin teoriaopetuksessa opetellaan perusteellisesti ajoneuvon hallintaa ja turvallista ajoa. Tämä sisältää esimerkiksi oikean istuma-asennon, ohjaustekniikat, jarrutuksen ja kaistanvaihdon perusteet.

   Kuormaus ja perävaunun käyttö: Koska BE-ajokortti oikeuttaa kuljettamaan suurempaa perävaunua, teoriaopetuksessa käsitellään myös kuormauksen periaatteita ja turvallisuusohjeita perävaunun käytössä.

   Millaisia käytännön harjoituksia BE-kurssi sisältää?

   BE-kurssi sisältää monipuolisia käytännön harjoituksia, jotka valmistavat oppilaita suuremman perävaunun tai ajoneuvon hallintaan. Harjoituksiin kuuluu ajonopeuden hallintaa, kaistanvaihtoa, perävaunun peruuttamista ja kääntämistä. Erityistä huomiota kiinnitetään myös kärrin kytkemisen ja irrottamisen harjoitteluun sekä kulmaperuutuksen harjoitteluun, joka vaaditaan käsittelykokeessa.

   Käytännön harjoitukset suoritetaan käsittelykentällä, tarjoten oppilaille arvokasta kokemusta ennen ajokokeeseen osallistumista.

   Tarvitsenko erityisiä ajovälineitä kurssille osallistuakseni?

   Ei, sinun ei tarvitse huolehtia omasta ajoneuvosta tai perävaunusta osallistuaksesi BE-kurssille. Autokoulumme tarjoaa valmiin automaattivaihteisen opetusauton sekä tutkintoon hyväksytyn perävaunun kurssin aikana tarvittavien harjoitusten suorittamiseen. Me huolehdimme kaikista pakollisista paperiasioista ja tarvittavasta kalustosta kurssin aikana. Sinun tehtäväsi on keskittyä oppimiseen ja valmistautumiseen kurssin antamien ohjeiden ja opetuksen mukaisesti. Voit siis osallistua kurssille ilman stressiä tai huolta omista ajovälineistäsi.

   Jos suoritan BE-kortin automaattivaihteisella autolla, voinko vetää kärryä myös manuaalivaihteisella autolla

   Kyllä, voit suorittaa BE-kurssin automaattivaihteisella autolla ja silti saada oikeuden vetää peräkärryä myös manuaalivaihteisella autolla. BE-ajokortin myöntämisen jälkeen sinulla on oikeus kuljettaa suurempaa perävaunua tai ajoneuvoa, riippumatta siitä, millaisella vaihteistolla autosi on varustettu. Kurssilla opit tarvittavat tiedot ja taidot, joita tarvitaan suuremman perävaunun turvalliseen hallintaan, ja voit soveltaa näitä taitoja riippumatta auton vaihteistotyypistä.

   BE-KORTTI PAKETIN PÄÄLLE AJOTUNTEJA?

   Valitse mieluisa ja säästä rahaa!

   Voit ottaa ajotunteja myös yksitellen 85€/h.

   3 Ajotunnin paketti

   Hinta 240 € (255 €)

   Säästö 5 %.

   4 ajotunnin paketti

   Hinta 315 € (340 €)

   Säästö 7,5 %.

   6 ajotunnin paketti

   Hinta 460 € (510 €)

   Säästö 10 %.

   Autokoulu AjoMesta Nuutinen autokouluyrittäjät

   Tervetuloa kurssille!

   Liity yli 7000 tyytyväisen asiakkaamme joukkoon!

   Opel Astra Autokoulu Nuutinen Joensuu

   Asiakkaidemme sanoin

   Kokemuksia autokoulu Nuutinen Joensuu

   Autokoulu Joensuu 5 tähteä

   ammattitaitoista henkilökuntaa todellakin ja rento mutta osaava meininki! ehdottomasti suosittelen. 👌❤

   -ida

   Kokemuksia autokoulu Nuutinen Joensuu

   Autokoulu Joensuu 5 tähteä

   Suosittelen lämpimästi! Kokemus moottoripyöräkurssista ja nyt mp-kortti takataskussa, suoritettu täysin omien aikataulujen mukaisesti ja joustavasti. Ajo-opetus sekä asikaslähtöisyys 5/5, kiitos Ajomestan pitkäpinnaiset Mp opet! 😎

   -paula p.

   Kokemuksia autokoulu Nuutinen Joensuu

   Autokoulu Joensuu 5 tähteä

   Nyt meni autokoulu valinta nappiin! Opet tosi ammattitaitoisia, mukavia ja kärsivällisiä! Toimistolla ja ajotunnilla rento ja tervetullut tunnelma, tuntui aina kuin kotiin olisi tullut. Kiitos ja iso suositus muillekin! :)

   -Sini Rautiainen

   Kokemuksia autokoulu Nuutinen Joensuu

   Autokoulu Joensuu 5 tähteä

   Hyvä autokoulu, halvimmat hinnat Joensuussa ja kaikki selitetään ja opetetaan todella helposti ja nopeasti. Ajotuntien aikana ei tule paineita, koska henkilökunta tässä autokoulussa on erinomainen.

   -Tomi Bobin

   Kokemuksia autokoulu Nuutinen Joensuu

   Autokoulu Joensuu 5 tähteä

   Ajomesta Nuutinen jäi positiivisella tavalla mieleen. Autokoulun aloittaminen jännitti, mutta ajotunneilla oli mukavan rento ja tervetullut fiilis. Ammattitaitoinen opetus ja neuvojen saaminen johti hyviin tuloksiin.
   Iso suositus kaikille!

   -Vera Hassinen

   Kokemuksia autokoulu Nuutinen Joensuu

   Autokoulu Joensuu 5 tähteä

   Kortti taskussa ja palvelu erinomainen.

   -Tero Jurvanen

   Kokemuksia autokoulu Nuutinen Joensuu

   Autokoulu Joensuu 5 tähteä

   Aivan huippu tyypit täällä opettamassa❤️👍 ja ymmärrystä riittä joka tilanteeseen. Voitettiin palkinto ralli auton kyytiinkin👍Suosittelen todella.Ongelmissa vastaus todella nopea vastaus s.postiin. Kiitos❤️

   -Tiina Koponen

   Kokemuksia autokoulu Nuutinen Joensuu

   Autokoulu Joensuu 5 tähteä

   Sujuvaa ja ammattitaitoista opetusta. Hommat sujui mutkattomasti ja nopealla aikataululla. Laurin ja Henrin kanssa hiljaisia hetkiä ei tullut, vaan juttu luisti ja ajo rullasi. Vahva suositus.

   -Olli Pirinen

   Kokemuksia autokoulu Nuutinen Joensuu

   Autokoulu Joensuu 5 tähteä

   Erittäin hyvä opetustyyli edelleen ! Kuten oli myös B korttia kun vuosia sitten ajoin teillä niin opetustaso pysynyt hyvänä ellei jopa kohonnut 👍 suosittelen edelleen tätä autokoulua muillekkin !

   -Niko Mikkonen

   Kokemuksia autokoulu Nuutinen Joensuu

   Autokoulu Joensuu 5 tähteä

   Erittäin mukava ja osaava henkilökunta!

   -Veli-Matti Hokkanen

   Kokemuksia autokoulu Nuutinen Joensuu

   Autokoulu Joensuu 5 tähteä

   Very knowledgeable and friendly teachers. Driving was handled smoothly and easily and the teaching was excellent. Best driving school i ever had. I'm fully satisfied with the driving experience and the Instructors they gave. I really recommend this driving school and you can do it in English as well.

   -Gambian King David

   Kokemuksia autokoulu Nuutinen Joensuu

   Autokoulu Joensuu 5 tähteä

   Laadukkaat autot sekä kannustavat, ammattitaitoiset ja ymmärtäväiset ajo-opettajat. Asiakaspalvelu on laadukasta, huomioivaa ja rentoa.

   -Jonni Pietarinen

   Kokemuksia autokoulu Nuutinen Joensuu

   Autokoulu Joensuu 5 tähteä

   Pelkäsin ajamista todella paljon ennenkuin lähdin autokouluun. Ajo pelkoni helpottui ja lopulta hävisi kiitos ammattitaitoisten ja huumorilla varustettujen opettajien ansiosta! Voin suositella kaikille!

   -Veera Leinonen

   Kokemuksia autokoulu Nuutinen Joensuu

   Autokoulu Joensuu 5 tähteä

   Ajokortti hieman yli kuukaudessa taskuun ongelmitta. Mahtavaa opetusta ja ajotunneilla mukavan rento fiilis! Todellakin suosittelen!!

   -Lumia

   Kokemuksia autokoulu Nuutinen Joensuu

   Autokoulu Joensuu 5 tähteä

   Mopokortin suorittaminen tuntui Nuutisella mutkattomalta sekä helpolta. Asiat sujui niinkuin kuuluikin ja ajo-opettaja oli mielestäni todella mukava ja kannustava. Myös Nuutisella käytetty Webauto sivusto toimi mielestäni mahtavasti ja opetusmateriaali sivustolla oli hyvin laaja.

   -Onni Kainu

   Kokemuksia autokoulu Nuutinen Joensuu

   Autokoulu Joensuu 5 tähteä

   Voi Nuutisen tyypit! Olin eri paikkakunnalla ja otin tunteja heiltä, viimeiset hiomiset inssiin. Ja läpi men! Letkeä, leppoisa asenne ja rehellistä, mutta lempeää palautetta, Mikko Nuutinen oli huikea opettaja! Henrin, ja Laurinkin kanssa jäin turisemaan ihan muutakin, ihmisläheisiä immeisiä. Kaikki tsemppas inssiin. Olin kattonut aiemmin Viikon hylätty ajokoe -sarjaa YouTubesta, ja tajusin vasta myöhemmin että nehän oli näiden tekemiä. Opin sieltä kans paljon.

   -Mire Mertanen

   Kokemuksia autokoulu Nuutinen Joensuu

   Autokoulu Joensuu 5 tähteä

   Ei minkäänlaista valittamista. Hyvä palvelu ja mukava henkilökunta. Ei turhia joristu, vaan suoraan ajotunneillakin mentiin asiaan vaikkakin juttu luisti jos sellaiseen aikaa!

   -Otto Hirvonen

   Kokemuksia autokoulu Nuutinen Joensuu

   Autokoulu Joensuu 5 tähteä

   Nyt meni autokoulu valinta nappiin! Opet tosi ammattitaitoisia, mukavia ja kärsivällisiä! Toimistolla ja ajotunnilla rento ja tervetullut tunnelma, tuntui aina kuin kotiin olisi tullut. Kiitos ja iso suositus muillekin! :)

   -Sini Rautiainen

   Lue kaikki arvostelut tai kirjoita oma arviosi meistä Googlessa.

   0
    0
    Sinun ostoskori
    Ostoskorisi on tyhjäPalaa kauppaan