loader image

Verkkokauppa

Etusivu » Kauppa »

EAS koulutus

Mikä on EAS-koulutus?

EAS-koulutus, eli ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutus​ on pakollinen kaikille uusille kuljettajille, jotka suorittavat ajokorttia ensimmäistä kertaa. Koulutukseen sisältyy neljä teoriatuntia, ja kun koulutuksen on käynyt kerran, ei sitä tarvitse käydä uudestaan. Jos sinulla on jo aikaisempi ajokortti alla, sinun ei siis tarvitse käydä tätä koulutusta uudestaan: esimerkiksi mopokortin suorittaneen ei tarvitse käydä EAS-koulutusta uudelleen ajokorttia suorittaessa.

Opetuslupaopettaja ei pysty antamaan sinulle tätä koulutusta, vaan EAS-koulutus pitää suorittaa autokoulun tai jonkun muun virallisen kouluttajan toimesta. Nopein ja helpoin tapa suorittaa pakollinen EAS-koulutus on käydä se verkkotunteina näppärästi ja edullisesti suoraan netissä.

EAS-koulutusta kutsutaan myös nimellä ​turvallisuuskoulutus​ tai tieliikenteen perusteet -koulutus​. EAS-koulutus antaa perustiedot liikennejärjestelmästä, liikenteen vuorovaikutteisuudesta, erilaisista liikenteen riskeistä, eri tienkäyttäjäryhmien turvallisuuteen liittyvistä tekijöistä, sekä moottorikäyttöisen ajoneuvon kuljettamiseen liittyvistä vastuista ja velvollisuuksista.

EAS koulutus verkossa

EAS-koulutus 4h
Verkkoteoriat

49 €

(Kaikki korttiluokat. Saat todistuksen heti.)

SUORITA TUNNIT
Ma 8-16, Ti 8-20
Ke 8-16. To 8-20
Pe 8-16, La 10-18

Katso mitä tämä paketti sisältää
 • EAS tunnit verkkotunteina (4h)
 • Oppilaan 27 osainen verkkokurssi ajamaan oppimisesta
 • Näin opit ajolinjat verkkokurssi
 • Näin opit ajovuorot verkkokurssi
EAS koulutus edullisesti

EAS-koulutus +
Oppimateriaalit

119 €

(Kaikki korttiluokat. Saat todistuksen heti.)

SUORITA TUNNIT
Ma 8-16, Ti 8-20
Ke 8-16. To 8-20
Pe 8-16, La 10-18

Katso mitä tämä paketti sisältää
 • EAS tunnit verkkotunteina (4h)
 • Oppilaan 27 osainen verkkokurssi ajamaan oppimisesta
 • Näin opit ajolinjat verkkokurssi
 • Näin opit ajovuorot verkkokurssi
 • Oppilaan laaja itseopiskelumateriaali paketti
 • Sähköinen oppikirja (12kk)
 • Teoriakoe harjoitteluohjelma (12kk)
 • Opi pysäköimään oikein ja turvallisesti verkkokurssi
 • Näin läpäiset ajokokeen verkkokurssi

Paljonko EAS koulutuksen käymiseen tulee varata aikaa?

 

EAS Koulutus todistus

EAS koulutus sisältää neljä 45 minuutin pituista verkkoteoriatuntia.

 

Kun tunnit ostaa, saa henkilökohtaisen tunnuksen, jonka kautta EAS koulutus suoritetaan. Tunnit voit aloittaa juuri kun itse haluat ja suoritat tunnit omien tunnuksien kautta valvomon aukioloaikoina:

Valvomon aukioloajat:

Ma 8-16
Ti 8-20
Ke 8-16
To 8-20
Pe 8-16
La 10-18

Ennen kaikki pakolliset teoriatunnit piti suorittaa autokoululla paikan päällä ja tämä tyyli on poistunut Suomessa lähes kokonaan. Nykyään teoriatuntien suorittaminen on tehty mahdollisimman helpoksi verkkotuntien avulla. Yksi verkkoteoriatuntien parhaimmista puolista onkin se, että opiskelua ei ole sidottu tiettyyn aikaan tai paikkaan. EAS koulutuksen voi käydä esimerkiksi lauantaina kesämökin laiturilta aurinkoa ottaen täysin mobiilissa. Teoriatunneille ei tarvitse myöskään livekuvaa lähettävää webbikameraa tai aktiivista mikrofonia. Tämän kätevämpää ja helpompaa ei voisi EAS-teoriatuntien suorittaminen enää olla!

 

EAS koulutuksen sisältö

 

EAS koulutus netissä

EAS koulutus sisältää 4 tuntia teoriaopetusta liikenteen perusteista.

 

Koulutuksen tavoitteena on antaa uudelle kuljettajalle perustiedot ajamisesta ja liikenteestä. Tuntien tavoitteena ja aiheena on myös käydä läpi erilaisia liikennejärjestelmiä, vuorovaikutustaitoja erilaisten liikenteen käyttäjien kanssa sekä erilaisia riskejä liittyen liikenteessä ajamiseen. Koulutuksessa käydään myös läpi erilaisia turvallisuuteen liittyviä riskejä sekä tienkäyttäjäryhmien turvallisuuteen liittyviä tekijöitä. Koulutukseen sisältyy myös moottorikäyttöisen ajoneuvon tuvallisuuteen liittyvät tekijät, vastuut ja velvollisuudet.

 

Mitä EAS tunneilla tehdään?

 

EAS koulutus ja eas todistus koulutuksesta heti

EAS koulutus sisältää 4x45minuutin verkko teoriatuntia

 

L1 Kuljettajaopetus ja oppimisympäristö Tällä tunnilla käydään läpi ajokortin suorittamisen perusteita, ajomääriä, ajokorttiluokkia, käytännön asioita, sekä pakollisia tarvittavia koulutuksia ja käytäntöjä. Tunnilla käydään läpi eri ajokorttien suoritusta ja ajo-oikeuksia, sekä keskustellaan oppimisen eri muodoista ja siitä, millaisia mahdollisuuksia autokoulu voi nykyään oppilailleen tarjota. Tunneilla otetaan huomioon myös Suomessa viime aikoina hurjasti kasvanut opetuslupaopetus ja sen tärkeimmät muutokset.

 

L2 Kuljettajaopetuksen tavoitteiden tasot Tällä tunnilla keskitytään uuden kuljettajan tarkempiin oppimisen tavoitteisiin, sekä siihen, mitä uuden kuljettajan tulee ottaa huomioon ajokorttia suorittaessa. Käymme myös läpi ajokortin suorittamiseen liittyviä ja sitä, mitä asioita pitää tietää missäkin opetuksen vaiheessa.

 

L3 Vastuullisen kuljettajan perustaidot ja liikenteen vuorovaikutus Liikenteessä ajaessa ollaan vuorovaikutuksessa erilaisten tienkäyttäjien, sään, toisten ajoneuvojen ja erilaisen tiestön kanssa. Tunnilla käydään läpi, miten ottaa nämä erilaiset asiat huomioon omassa ajamisessa ja kuinka vuorovaikutusta eri tienkäyttäjien kanssa voi parantaa. Tunnit sisältävät myös kuljettajan vastuiden sisäistämisen liikenteessä kuljettaessa. Tämä tunti on yksi laajimmista ja tärkeimmistä EAS-koulutuksen teoriatunneista.

 

L4 Liikenneympäristö, liikenteenohjaus, riskit ja liikenneturvallisuus Tällä viimeisellä tunnilla käydään läpi, miten liikennettä ohjataan ja miten liikenne on muuttunut viimeisten vuosien aikana. Tunnilla keskustellaan siitä, mitä liikenteenohjauksella ja liikenneympäristön kehittämisellä tarkoitetaan ja miten niillä parannetaan liikenneturvallisuutta sekä kuljettajien sujuvampaa liikkumista liikenteessä.

 

EAS todistus koulutuksesta heti edullisesti ja nopeasti

EAS koulutus osana opetusluvalla suoritettavaa ajokorttia

 

Missä vaiheessa ajokortin hankintaa EAS koulutus käydään?

 

EAS-koulutus osana autokoulussa suoritettavaa ajokorttia Jos mopo-, henkilöauto- tai moottoripyöräkortin suorittaa autokoulun kautta, EAS-koulutuksesta ei tarvitse huolehtia. Autokoulu näkee aikaisemman ajokortin perusteella, pitääkö koulutus suorittaa vai ei, ja huolehtii myös koulutuksen suorittamisesta sekä kertoo tarvittaessa lisää.

Autokoulujen tarjoamien EAS-koulutusten hintoja kannattaa tarkkailla. Toisissa autokouluissa tunnit pidetään edelleen läsnä autokoululla ja tämän takia kurssista voidaan veloittaa jopa kolminkertainen hinta. EAS-koulutuksen voi käydä myös toisen autokoulun kautta verkossa, jolloin kurssin suorittaminen on usein edullisempaa. Jos ajokortin käy autokoulun kautta, EAS-koulutusta ei tarvitse käydä heti ensimmäisenä. EAS-koulutus pitää olla käytynä viimeistään ennen teoriakokeeseen menoa, eli ajo-opetuksen liikenneopettajan kanssa voi aloittaa, vaikka EAS-koulutus olisi vielä suorittamatta. Koulutuksen voi suorittaa silloin, kun itselle parhaiten sopii.

Jos ajokortin suorittaa opetusluvalla, on EAS koulutuksessa muutama rajoitus, jotka pitää tietää ja ottaa huomioon. EAS koulutus pitää olla käytynä ennen ajo-opetuksen aloittamista. Opettaja ei saa antaa ajotunteja, mikäli EAS koulutus ei ole voimassa. EAS koulutuksesta saatava todistus on pidettävä mukana myös ajo-opetuksessa ja on pyydettäessä esitettävä esimerkiksi poliisille. Myös teoriakokeeseen saapuessa EAS todistus tulee olla mukana ja näyttää Ajovarmalla ennen teoriakokeeseen osallistumista. Voit näyttää todistuksen myös puhelimestasi pdf:änä. Tieto käydystä koulutuksesta menee ajovarmalle myös sähköisesti, joten paperinen eas-todistus ei ole pakollinen.

 

Paljonko EAS koulutus maksaa?

 

EAS koulutuksen hinta ja eas todistus koulutuksesta heti

EAS koulutus pidetään nykyään täysin verkossa

 

EAS-koulutus pidetään nykyään täysin verkossa, jonka ansiosta koulutuksen kulurakenne on tullut reilusti alas verrattuna perinteiseen luokkahuoneopiskeluun. Tarjoamme pelkän EAS koulutuksen hintaan 49 €. EAS koulutus sisältää 4 verkkoteoriatuntia, joten yhden tunnin hinnaksi jää 12,25 €. Kun EAS koulutuksen ostaa autokoulumme kauttamme, saa samaan hintaan myös kaksi muuta ominaisuutta, jotka helpottavat ajokortin suorittamisprosessia huomattavasti.

 

 1. 49 € hintaan sisältyy itse teoriatunnit sekä todistuksen toimittaminen Ajovarmalle. Palvelussamme on mukana integraatio Ajovarman toimiston ja autokoulun välillä. Tuntien suorittamisen jälkeen dokumentteja ei tarvitse toimittaa itse, vaan ne siirtyvät kauttamme palveluun automaattisesti. Eli et tarvitse mitään paperisia todistuksia, vaan kaikki tieto näkyy suoraan Suomen kaikilla ajovarman toimipisteillä!

 

2. Kun EAS-koulutuksen suorittaa kauttamme, pystyy EAS todistuksen tulostamaan sähköisesti suoraan omien tunnustensa kautta. Tämän toiminnallisuuden ansiosta todistuksen saapumista postissa ei tarvitse enää odotella, vaan ajo-opetuksen pääsee aloittamaan heti tuntien suorittamisen jälkeen.

 

EAS koulutuksen suorittaminen opetusluvalla ja eas todistuksen tulostaminen

Suorita eas koulutus edullisesti verkossa ja tulosta eas todistus itsellesi tuntien käymisen jälkeen

 

Pitääkö EAS-koulutus suorittaa monta kertaa?

EAS-koulutus suoritetaan vain kerran, eli jos sen on kerran käynyt(suorittanut kaikki 4x45minuutin teoriatuntia), sitä ei tarvitse enää suorittaa uudestaan. EAS koulutuksen suorittamiseen ei ole määritetty mitään ikärajaa, mutta harjoittelun voit aloittaa aikaisintaan 16 vuotiaana. Tällöin EAS koulutus on hyvä suorittaa juuri ennen ajo-opetuksen aloittamista.

Kauanko ostamani EAS-palvelu on voimassa?

EAS-koulutus on voimassa 12kk ilmoittautumisestasi. Sinulla on vuosi aikaa suorittaa teoriatunnit Tieto käydyistä tunneista säilyy ajovarmalla ikuisesti, eli koulutus käydään vain kerran.

Missä EAS todistus näkyy?

Kun olet suorittanut EAS teoriatunnit, tieto menee automaattisesti kaikille Suomen ajovarman toimipisteille. Sinulla pitää kuitenkin olla EAS-todistus mukana ajo-opetuksessa. Saat tulostettua oman EAS-todistuksen itsellesi webautosta omilla tunnuksiltasi (etusivulta).

Onko EAS ja E100 sama asia?

E100 lomake: Kun menet teoriakokeeseen, sinulla tulee olla mukana autokoulun tai opetuslupaopettajasi antama opetus- ja tutkintotodistus (E100) saadusta opetuksesta.

EAS-todistus: Todistus Ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutuksesta (EAS). Tämä sinulla pitää olla mukana ajo-opetuksessa. Tieto käydystä koulutuksesta menee suoraan ajovarmalle sähköisesti. (Autokoulu AjoMesta Nuutisen asiakkaat).

 

Joko olet tutustunut tekemäämme opetuslupa-sovellukseen?

Klikkaa ja katso mitä kaikkea olemme tehneet helpottamaan juuri sinun opetuslupaopetustasi!

Tutustu sovellukseen ilmaiseksi 0€

 

Usein kysytyt kysymykset

EAS-KOULUTUKSEen ilmoittautuminen

PITÄÄKÖ MINUN SUORITTAA EAS-KOULUTUS?

Jos sinulla ei ola aikaisempaa ajokorttia, EAS-koulutus on pakollinen. Jos suoritat ajokorttia opetusluvalla, EAS-koulutus pitää olla suoritettuna ennen ajo-opetuksen aloittamista.

MITEN ILMOITTAUTUMINEN KOULUTUKSEEN?
Ilmoittaudut EAS-koulutukseen “ilmoittaudu” napista. Tämän jälkeen syötät tiedot ja valitset mitä ajokorttia suoritat. Sivu ohjaa sinut tämän jälkeen tekemään ilmoittautumisen webautoon ja saat omat tunnukset joilla suoritat kurssin.

MILLOIN ON SEURAAVA EAS-KOULUTUS?
EAS-koulutus on verkkotunti joka tarkoittaa sitä, että voit aloittaa ja keskeyttää tunnin juuri silloin kun sinulle parhaiten käy. Tuntien käymisen aikataulu ei ole kiinnitetty mihinkään tiettyyn aikaan, vaan voit aloittaa tunnin juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii. Voit suorittaa eas-teoriatunteja valvomon aukioloaikana ma-to klo 8-22 ja pe-la klo 8-16.

MITEN MAKSAN EAS-KOULUTUKSEN?
Kun ilmoittaudut eas-koulutukseen, tietojen syöttämisen jälkeen pystyt valitsemaan haluatko maksaa eas-koulutuksen suoraan verkkopankin kautta, vai haluatko maksaa tunnit laskulla. Jos valitset verkkopankkimaksun, saat tunnukset palveluun heti välittömästi maksun jälkeen. Jos valitset maksuvaihtoehdoksi laskun, me luomme tunnuksen sinulle manuaalisesti ja tässä voi olla pientä viivettä.

EAS-KOULUTUKSEN SUORITTAMINEN

 

MITEN SUORITAN EAS-TEORIATUNNIT?
EAS-tunnit suoritetaan nykyisin uudella tyylillä jota kutsutaan verkkotunneiksi. Verkkotuntien parhain hyötyö on, että pystyt aloittamaan tunnit milloin juuri sinulle parhaiten käy. Tunnit on tallenne, jotka pyörii omassa valmomo luokassa. Eri videoiden jälkeen saat aina erilaisia kysymyksiä, jotta pääset etenemään aina seuraavaan videoon. Tuntien yksi parhaimmista hyödyistä on myös, että voit kelata yhtä videota aina uudelleen ja uudelleen, jotta varmasti ymmärrät tunnilla opetettavan asian.

OLEN OSTANUT TUNNIT, MITEN PITKÄÄN VOIN SUORITTAA TUNTEJA?
Kun ostat eas-tunnit, voit suorittaa niitä niin pitkään kuin haluat. Tunnuksesi eivät mene lukkoon tai ostoksesi ei vanhene missään vaiheessa. Jos sinulla herää jotain kysyttävää omista tunnuksistasi, saat meidät nopeiten kiinni laittamalla sähköpostia ajomesta@nuutinen.fi

PITÄÄKÖ EAS-TUNNIT KÄYDÄ JOSKUS UUDESTAAN?
EAS-teoriatunnit käydään vain kerran ja sinun ei tarvitse käydä koulutusta uudestaan, kun tulevaisuudessa korotat ajokorttiasi.

MILLÄ ERI KIELELLÄ VOIN SUORITTAA EAS-TEORIATUNNIT?
EAS-koulutuksen voit suorittaa Suomeksi, Englanniksi ja Ruotsiksi.

 

Mitä TEHDÄ KUN OLET SUORITTANUT EAS-KOULUTUKSEN

MISTÄ TIEDÄN ETTÄ OLEN VARMASTI SUORITTANUT KAIKKI TUNNIT?

Näet käymäsi teoriatunnit omilla webautontunnuksillasi. Tunteja on 4, joten kun pystyt varmistamaan webautossa, että olet suorittanut kaikki tunnit 4/4.  

MITEN SAAN EAS-TODISTUKSEN KOULUTUKSEN JÄLKEEN?

Kun olet suorittanut EAS-tunnit, pystyt tulostamaan todistuksen välittömästi omien tunnuksiesi kautta yhdestä napista. Eli jos suoritat tunnit esim lauantaiaamuna, saat todistuksen heti tuntien suorittamisen jälkeen ja kerkeät aloittamaan ajo-opetuksen vielä samana päivänä.

MINNE MINUN PITÄÄ TOIMITTAA EAS-TODISTUS?

Kun olet suorittanut kaikki 4/4 EAS-tuntia, todistus koulutuksesta menee välittömästi ajovarman järjestelmään. Eli sinun ei tarvitse huolehtia tästä eas-paperista, vaan aikanaan teoriakokeeseen mentäessä ajovarman toimistosihteeri näkee käydyn koulutuksen sähköisesti. Ainut asia missä voit joutua eas-todistusta näyttämään on ajo-opetus, jos viranomainen kysyy sitä esim liikennepysäytyksen yhteydessä. Tällöin voit näyttää todistuksen esimerkiksi puhelimesta pdf tiedostona, etkä tarvitse tällöinkään kuljetella mitään paperisia todistuksia mukanasi. 

PITÄÄKÖ TODISTUS TULOSTAA VAI RIITTÄÄKÖ TODISTUKSEN NÄYTTÄMINEN PUHELIMESTA?
EAS-todistus jonka pystyt tulostamaan itse omien tunnuksiesi kautta, on yhtä virallinen oli se pdf. tiedostona puhelimessasi tai tulostettuna paperisena. Joten riittää että näytät todistusta puhelimestasi jos viranomainen sitä kysyy. 

 

 

0
  0
  Sinun ostoskori
  Ostoskorisi on tyhjäPalaa kauppaan