Mopokortin teoriakoe – näin läpäiset teoriakokeen

Mopokortin suorittaminen muuttui heinäkuussa 2018

1.7.2018  mopokortin suorittaminen muuttui radikaalisti. Isoimpana muutoksena mopokortini pakolliset ajotunnit ja teoriatunnit poistettiin. Tämän seurauksena mopokortin teoriakokeesta tuli kertaheitolla paljon haastavampi kuin ennen tätä lakimuutosta.

Kysymyksiä kokeessa on yhteensä 70, joista 15 on teoriakysymyksiä, 5 riskienhallinta kysymystä ja 50 kuvaa. Mopokortin teoriakokeen virhemarginaalit kuvissa on (7), ja teoriakysymyksissä (6) ja riskientunnistamiskysymyksissä (1)

Teetin kyselyn 2018 mopo-oppilaille, ja kyselyssä huomasin selkeästi, että oppilaat tunsivat teoriakokeen haastavaksi. Päätin ottaa härkää sarvista ja auttaa ja helpottaa mopokortin teoriakokeen läpäisyä.

Teoriakokeen väistämissäännöt ovat mopoilijoille haastavia

Kyselyssä jonka teetin mopo-oppilaille, yhtenä isoimpana asiana pomppasi oppilaiden teoriakokeen läpäisyssä risteyksien väistämissäännöt. Oppilaat mieltävät nämä kysymykset kokeessa haastaviksi ja tämä onkin yksi suurimmista kokeen hylkäykseen johtavista syistä.

Viime syksynä juttelin monen mopoilijan kanssa, jotka tuskailivat teoriakokeen läpäisyä ja harmittelivat kun olivat joutuneet käymään kokeessa jopa kolmatta ja neljättä kertaa. Järjestimme oppilaille henkilökohtaisia tunteja, joissa kävimme oppimateriaalia ja teoriakoetta läpi ja pureuduimme haastavimpiin kuvakysymyksiin.

Olen jutellut myös monen tutkinnon vastaanottajan kanssa, jotka ovat pitäneet mopo-oppilaille suullisia teoriakokeita, joissa he näkevät vierestä mitä oppilaat kysymyksiin vastaavat. Tutkinnon vastaanottajat ovat sanoneet, että juuri nämä väistämissäännöt ovat mopoilijoilla eniten hakusessa.

Teoriakokeen kuvakysymyksien aiheet

  • 1. Saan ajaa suoraan tätä kaistaa
  • 2. Saan kääntyä oikealle tältä kaistalta
  • 3. Saan kääntyä vasemmalle tältä kaistalta
  • 4. Ajan suoraan, pitääkö väistää kuvassa näkyvää tienkäyttäjää
  • 5. Käännyn oikealla, pitääkö väistää kuvassa näkyvää tienkäyttäjää
  • 6. Käännyn vasemmalle, pitääkö väistää kuvassa näkyvää tienkäyttäjää
  • 7. Saan lähteä ohittamaan edellä olevan ajoneuvon
  • 8. Saan vaihtaa ajokaistaa
  • 9. Minun on pysähdyttävä
  • 10. Kuvassa näkyvä ajoneuvo on pysäköity oikein

Mopokortin teoriakokeeseen on tullut uutena kysymys sarjana teoriakysymyksiin riskientunnistamiskysymykset, joissa kysymykset liittyvät tilanteiden ennakointiin ja joitain kysymyksiä saa miettiä välillä jopa melko syvällisesti.

Kuvakysymyksiin uutena kysymyksenä on tullut “saanko lähteä ohittamaan edellä olevan ajoneuvon”. Lähtökohtaisesti saako “mopolla ohittaa kysymykset”, tuntuu vähän oudoilta, mutta mopolla ajetaankin monesti kevyenliikenteen väylillä, jolloin pitää tietää miten ohitus tehdään oikein ja turvallisesti.

Verkkokurssin avulla opetusta ja helpotusta teoriakokeen läpäisyyn

Olen opettanut elämäni aikana noin 2000 tuntia mopon ajotuntia liikenteessä ja teoriatunteja on tullut pidettyä noin 400h. Isoimpana muutoksena lakiuudistuksessa oli näiden ajotuntien vapautuminen opiskelijalle. Opetus jonka aikaisemmin sai autokoulussa mopon teoria- ja ajotunneilla, on siirretty oppilaille itseopiskeltavaksi nettiin. Halusin auttaa mopo-oppilaita ympäri Suomen ja tehdä heille helpotusta ja jakaa ammattitaitoani mopoilusta verkkokurssin muodossa.

Verkkokurssilla *Näin läpäiset mopon teoriakokeen*, käyn mopokortin teoriakoetta läpi ja opetan miten haastavistakin kuvista saa nopeasti selkoa ja sekä miten lähteä ratkaisemaan niitä. Videomateriaalia kurssilla on yli puolitoista tuntia, joten kurssilta löytyy varmasti jokaiselle jotakin!

Nyt kun olen katsonut itse valmiin kurssin läpi moneen kertaan, huomaan että monesti linkitän kuvista löytyviä asioita, oikeeseen liikenteeseen joten kurssi toimii myös hyvänä teoriatuntina!

Menossa mopon teoriakokeeseen? Tämä kurssi on tarkoitettu juuri sinulle

Kurssilla opetan sinut ratkaisemaan teoriakokeen kuvakysymykset nopeasti ja helposti. Näytän mitä asioita kuvista pitää osata löytää ja missä järjestyksessä kuvat ja kysymykset pitää lähteä ratkaisemaan järkevästi. Opetan sinulle myös teoriakokeen kirjallisiin kysymyksiin hyväksi havaitsemani tekniikan, jota esimerkiksi itse käytin, kun hain aikoinaan liikenneopettaja kouluun ja sain kokeesta melkein täydet pisteet.

Jos olet jo käynyt teoriakokeen ja se ei mennyt jostain syystä läpi, saat varmasti lukuisa uusia vinkkejä ja taitoja tältä kurssilta, joita hyödynnät seuraavassa teoriakokeessasi. Kurssilla opetan myös paljon mopolla ajamisesta liikenteessä, joten saat lukuisia käytännön esimerkkejä mopoilusta ja liikenteessä ajamisesta.

Ostamalla kurssin, saat bonuksena alennuskoodit teoriakokeen harjoitteluohjelmaan, sähköiseen oppimateriaaliin ja yli 300 tehtävää sisältävään oppimisympäristöön. Harjoitteluohjelmat joita voit ostaa verkkokaupastamme ovat Suomen käytetyimpiä ja tämän kurssin avulla saat ostettua ne super edullisesti! Lunastat tarjoukset käyttöösi ostamalla tämän verkkokurssin ja opiskelu voi alkaa välittömästi!

Olemme Suomessa harvoja autokouluja, jotka tarjoavat 100% tyytyväisyystakuun opetuksellenne ja tuotteille, jos olet ensimmäinen joka ei tykännyt verkkokurssistamme, palautamme rahasi takaisin. Voit siis ostaa kurssin täysin riskittä