loader image

Tiedätkö nämä 6 vinkkiä mopokortin teoriakokeen läpäisyyn

MOPOKORTIN TEORIAKOE 2023

Paljonko mopokortin teoriakokeessa saa olla virheitä?

Lue nämä 6 vinkkiä mopokortin teoriakokeen läpäisyyn

 

Mopokortin teoriakokeen sallittujen virheiden määrä 2023

Mopokortin teoriakokeessa kokonaisvirhemäärä saa olla 17,14%. Eli pyöreästi joka kuudes vastaus voi olla väärin. Mopokortin teoriakokeen helpottamiseksi minulla on antaa sinulle muutamia eri tekniikoita, joilla helpotat ja parannat kuva- ja teoriakysymyksiin vastaamistasi.

 

KUVAKYSYMYKSET: 50 kysymystä. Väärin saa olla 7

KIRJALLISET KYSYMYKSET: 15 kysymystä. Väärin saa olla 4

RISKIENTUNNISTAMIS KYSYMYKSET: 5 kysymystä. Väärin saa olla 1

Mopokortin teoriakoe

Onko mopo teoriakoe vaikea?

Mopon teoriakokeen vaikeusaste vaihtelee yleensä sen mukaan, miten hyvin oppilas on valmistautunut kokeeseen ja miten paljon hän tietää aiheesta, josta kysytään. Suosittelen, että valmistaudut mopon teoriakokeeseen huolella ja luet kaikki tarvittavat materiaalit huolellisesti, jotta läpäiset kokeen heti ensimmäisellä yrittämällä ja säästät turhissa hylkäyskuluissa.

 

Voiko teoriakokeessa huijata?

Huijaus on laitonta ja tietenkin moraalisesti väärin. Teoriakoe on suunniteltu siten, että sen avulla arvioidaan oppilaan tietämystä ajaa mopoa itsenäisesti. Jos huijaat teoriakokeessa, aiheutat vaaratilanteita tien päällä ja vaarannat oman sekä muiden turvallisuuden. Lisäksi huijaus johtaa seuraamuksiin ajovarmalta. Suosittelen, että valmistaudut teoriakokeeseen rehellisesti ja luotettavasti, jotta saavutat parhaan mahdollisen lopputuloksen.

 

Milloin mopokortin teoriakokeen voi suorittaa ja voiko teoriakokeen suorittaa jo 14 vuotiaana?

Mopokortin teoriakokeen pystyy suorittamaan 1kk ennen 15 vuoden ikää. Traktorikortin teoriakokeessa oppilaan pitää olla 15 vuotta täyttänyt.

 

Onko netreeni samanlainen kuin teoriakoe?

Netreeni on Suomen suosituin kuljettajatutkinnon kuva- ja teoriakoeharjoitusohjelma. Se vastaa ominaisuuksiltaan ja toiminnoiltaan 1.7.2018 käyttöön tullutta Trafin teoriakoetta. Kuvat ja kysymykset ovat siis samanlaisia, mutta ei tietenkään samoja mitä kokeessa. 

 

Kauanko mopokortin teoriakoe on voimassa?

Hyväksytty mopokortin teoriakoe on voimassa yhden vuoden. Teoriakokeeseen voi osallistua kuukautta ennen säädettyä ikävaatimusta, pois lukien T-kortti, johon vaaditaan 15 vuoden ikä. 

 

Kauanko mopokortin teoriakoe kestää?

Mopokortin teoriakokeen kokonaisaika on 30 minuuttia.

 

 

Mitä kannattaa muistaa mopokortin teoriakokeessa?

 1. Mopoilijoilla on puutteita teoriakokeen väistämissäännöissä

Väistämissäännöt ja niiden tietämys on yksi liikenteen peruspilareista. Keskustelussa tutkinnonvastaanottajien kanssa väistämissäännöt pomppasivat ensimmäisenä asioina ilmi, jotka tulevilla mopoilijoilla monesti ovat vielä hakusessa. Väistämissäännöillä tarkoitan erilaisten risteyksien tunnistamista ja ajovuorojen selvittämistä, kuka risteyksessä menee ensiksi ja kuka väistää ja ketä.

Risteyksissä on monesti monta eri väistettävää. Kun olen tarkkaillut oppilaitteni tekemiä harjoituskokeita, kokeissa kuvasta kyllä löydetään ketä väistää, mutta jos kuvassa on useampia ajoneuvoja tai tienkäyttäjiä, jää toiset väistettävät monesti huomioimatta. Kuvassa voi siis olla useampia väistettäviä, keskity tähän!

 

2. Käännyttäessä tarkkuutta ajolinjoihin

Mopoilijan ajolinjoista puhuttaessa pitää miettiä, ajetaanko tilanteessa perussäännön mukaan vai onko tilannetta sekoittamassa tai ns. helpottamassa määräysmerkit, jotka näyttävät mistä mopolla saa ajaa ja minne. Tyypillisimpiä virheitä mopoilijoilla on kääntymiset ja niihin liittyvät ajolinjan ja ryhmittymisen miettiminen. Yksinkertaisesti mopoilijan ajolinjan perussääntö sanoo, oikealta oikealla ja vasemmalta vasemmalle. Monesti mopokortin teoriakokeen vastauksissa näkee, että mopoilija yrittää kääntyä oikeasta reunasta vasemman kaistan yli vasemmalle, joka ei tietenkään ole sallittua.

Ajolinjojen hahmottamista hankaloittaa myös yksisuuntaiset kadut. Yksisuuntaisella kadulla ajaminen on yksinkertaisesta, mutta esim. vasemmalle kääntyminen tuntuu hullunkuriselta, koska vasemmalle lähdetään kääntymään kadun vasemmasta reunasta, jolloin tuntuu että ajaisi kokonaan väärällä kaistalla.

 

3. Harjoittele liikennemerkit ja varsinkin kieltomerkit kunnolla

Kielto- ja rajoitusmerkit kieltävät tai rajoittavat mopoilijan toimintaa ja ajamista. Esimerkiksi ne kieltävät pysäköinnin tai rajoittavat ajosuuntaa. Kielto- ja rajoitusmerkit ovat pyöreitä ja yleisin kuvio niissä on punainen ympyrä. Merkin keskellä on keltaisella pohjalla musta kieltoa osoittava kuvio. Mopoilijoiden kannalta tärkeimmät merkit kieltävät kääntymisen määrättyihin ajosuuntiin ja ajon määrätyillä teillä.

Mopokortin teoriakokeessa todella moni kysymys liittyy liikennemerkkeihin, joten merkit kannattaa opetella kunnolla. Osa liikennemerkeistä sisältää myös monia eri sääntöjä, esimerkiksi bussikaistalla henkilöautolla ei saa ajaa, mutta mopolla saa. Harjoittele nämä asiat huolellisesti!

 

4. Käytä kaikki käytettävissä oleva aika teoriakokeen suorittamiseen

Mopokortin teoriakokeen kokonaisaika on 30 minuuttia. Eli kun kuvia on yhteensä 70, tällöin yhden kuvan vastaamiseen voit käyttää aikaa 25 sekunttia. Tietenkin toiset kuvat ovat haastavampia ja toiset helpompia ja tarvitset erikuviin eri verran aikaa. Aikaisemmin teoriakokeessa oli jokaiselle kuvalla aikaa vastata 10 sekunttia, jolloin kuva pimeni. Nykyisin teoriakokeessa aikaa on paljon paljon enemmän, joten ajasta sinun ei tarvitse murehtia.

Tutkinnonvastaanottajat sanoivat, että mopo-oppilaat voisivat käyttää teoriakokeen kuviin paljon enemmän aikaa kysymyksien vastaamiseen. Monesti kuvista jää jotain huomaamatta, kun vastaukset näpytellään liian nopeasti, eikä käytetä käytettävissä olevaa aikaa hyödyksi. Jos tiedät vastauksen kuvaan nopeasti, tarkasta se vielä kerran ennen vastaamista, ettei jotain tärkeää jää huomaamatta.

 

5. Merkkaa mopokortin teoriakokeen haastavimmat kuvat viimeiseksi

Mopokortin teoriakoetta tehdessä sinulla on käytössäsi “merkkaa kuva” ominaisuus, jolla helpotat erottelemaan teoriakokeen haastavimmat kysymykset helpoimmista. Kun sinulle tulee teoriakokeessa kysymys, johon et heti löydä oikeaa vastausta tai et ole vastauksestasi täysin varma, sinun kannatta ehdottomasti merkata nämä kuvat viimeiseksi, jolloin sovellus syöttää seuraavan kysymyksen ja skippaa merkkaamasi kuvan.

Merkkaamalla kuvan saatkin keskittyä rauhassa pelkästään teoriakokeen haastavimpiin kuviin. Tämä parantaa keskittymistäsi ja nopeuttaa kuvien ratkaisemista, koska olet jo suorittanut suurimman osan teoriakokeen kysymyksistä. Tällöin viimeisinä sinulla on vain ne haastavimmat kysymykset, joihin et heti löytänyt oikeaa vastausta. “Näin läpäiset mopokortin teoriakokeen verkkokurssilla” opetan sinulle myös toisen tekniikan, jota esimerkiksi itse käytin kun aikanaan hain liikenneopettaja koulutukseen!

 

6. Mopoilijoille teoriakokeen ohittamiskuvat ovat haastavia

Mopolla ajaminen ja toisen ajoneuvon ohittaminen tuntuu jo lähtökohtaisesti vähän hassulta, koska mopolla ajetaan yleensä hitaammin kuin muut, eikä pahemmin ohitella. Näissä teoriakokeen ohituskysymyksissä mopoilijat useasti vastaavatkin oletusarvollisesti “ei saa ohittaa”, kun sitä teoriakokeessa kysytään. Eli jos kuvassa ei ole mitään estettä ohittamiselle, saat lähteä ohittamaan.

Yleisiä paikkoja joissa ohitus mopolla tehdään, on kevyenliikenteenväylä, jossa edessä ajaa esimerkiksi polkupyöräilijä. Mopoilijan on arvioitava näkyvyyttä eteenpäin ennen ohitusta. Jos näkyvyys on rajoitettu, tällöin ohitusta ei tietenkään saa suorittaa. Myöskään sulkuviivojen yli ei saa ajaa, jolloin ohittaminen on automaattisesti kielletty. Vinkkinä teoriakokeeseen sanoisin, että ohituskysymyksissä virheitä tulee mopoilijoilla enemmän vastauksissa, missä ohituksen saisi tehdä, kuin kuvissa joissa ohittaminen on kielletty. Joten rohkeasti vain ohittamaan, jos estettä ei ole!

Helpota mopokortin teoriakokeen läpäisyä ja läpäise koe heti ensimmäisellä yrittämällä

Näin läpäiset mopokortin teoriakokeen verkkokurssin avulla opetusta ja helpotusta teoriakokeen läpäisyyn

Olen opettanut elämäni aikana noin 1500 mopon ajotuntia liikenteessä ja teoriatunteja on tullut pidettyä noin 400h. Isoimpana muutoksena lakiuudistuksessa oli näiden ajotuntien vapautuminen opiskelijalle. Opetus jonka aikaisemmin sai autokoulussa mopon teoria- ja ajotunneilla, on siirretty oppilaille itseopiskeltavaksi nettiin. Haluan auttaa mopo-oppilaita ympäri Suomen ja ja jakaa ammattitaitoani mopoilusta verkkokurssin muodossa.

Verkkokurssilla käyn mopokortin teoriakoetta läpi ja opetan miten haastavistakin kuvista saa nopeasti selkoa ja sekä miten lähteä ratkaisemaan niitä. Videomateriaalia kurssilla on yli puolitoista tuntia, joten kurssilta löytyy varmasti jokaiselle jotakin!

Menossa mopon teoriakokeeseen? Tämä kurssi on tarkoitettu juuri sinulle

Kurssilla opetan sinut ratkaisemaan mopokortin teoriakokeen kuvakysymykset nopeasti ja helposti. Näytän mitä asioita kuvista pitää osata löytää ja missä järjestyksessä kuvat ja kysymykset pitää lähteä ratkaisemaan järkevästi. Opetan sinulle myös teoriakokeen kirjallisiin kysymyksiin hyväksi havaitsemani tekniikan, jota esimerkiksi itse käytin, kun hain aikoinaan liikenneopettaja kouluun ja sain kokeesta melkein täydet pisteet.

Jos olet jo käynyt teoriakokeen ja se ei mennyt jostain syystä läpi, saat varmasti lukuisa uusia vinkkejä ja taitoja tältä kurssilta joita pääset hyödyntämään seuraavassa teoriakokeessasi. Kurssilla opetan myös paljon mopolla ajamisesta liikenteessä, joten saat lukuisia käytännön esimerkkejä mopoilusta ja liikenteessä ajamisesta.

Olemme Suomessa harvoja autokouluja, jotka tarjoavat 100% tyytyväisyystakuun opetuksellenne ja tuotteille, jos olet ensimmäinen joka ei tykännyt verkkokurssistamme, palautamme rahasi takaisin. Voit siis ostaa kurssin täysin riskittä

Helpotusta mopokortin teoriakokeen läpäisyyn 2022

Helpota mopokortin teoriakokeen läpäisyä verkkokurssin avulla

Nopea ja varma asiakaspalvelu! Jätä viesti, me autamme!

0
    0
    Sinun ostoskori
    Ostoskorisi on tyhjäPalaa kauppaan